Salotos "Švelnumas" su agurkais, džiovintomis slyvomis ir vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Salotos "Švelnumas" su agurkais, džiovintomis slyvomis ir vištiena

Klasikinės salotos "Švelnumas" ruošiamos su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais, kurie patiekalui suteikia rūgštumo. Norėdami išgauti norimą skonį, ypatingą dėmesį skirkite graikinių riešutų pasirinkimui. Pirkdami riešutus be kevalų, atkreipkite dėmesį į branduolių spalvą. Seni graikinių riešutų branduoliai pagelsta, kai kurie gali įgauti nenatūraliai ryškią geltoną spalvą. Riešutai nepermatomoje pakuotėje paprastai laikomi metus, permatomoje pakuotėje - ne ilgiau kaip šešis mėnesius, jei galiojimo laikas gerokai ilgesnis - tokius riešutus geriau atidėti į šalį ir nusipirkti kitų riešutų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
188 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.94/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Švelnumas" su agurkais, džiovintomis slyvomis ir vištiena Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Agurkus ir kiaušinius sutarkuokite vidutine tarka. Vištieną ir džiovintas slyvas supjaustykite mažais kubeliais. Graikinius riešutus smulkiai sukapokite arba susmulkinkite blenderiu.

Žingsnis 2

Salotos "Švelnumas" su agurkais, džiovintomis slyvomis ir vištiena Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Salotas formuokite sluoksniais, kiekvieną jų patepdami padažu. Pirmiausia - vištiena, tada agurkų, kiaušinių, džiovintų slyvų ir riešutų sluoksniai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos