Publikavimo data: 2024-09-17
Salotos "Švelnumas" su agurkais ir graikiniais riešutais
Salotos "Švelnumas" - tai nesudėtingas, tačiau labai maistingas patiekalas, paruoštas iš švelnios vištienos ir kiaušinių. Salotas papildo sultingas agurkas, todėl jos tampa lengvesnės. Pagal šį receptą ruošiami kiaušinių blyneliai, kurie vėliau tampa salotų dalimi. Dėl to baltymas ir trynys susimaišo, o salotų skonis tampa intensyvesnis. Jei norisi, kiaušinius galima tiesiog išvirti ir supjaustyti. Toks variantas pasirodys ne mažiau įdomus.
Žingsnis 1
Paruoškite blynus. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, pastatykite ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol įkais. Tuo metu į nedidelį indą įmuškite vieną vištos kiaušinį, tada jį lengvai suplakite šakute. Paruoštą masę supilkite ant įkaitusios keptuvės. Gautą blyną kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes. Pakartokite su visais kiaušiniais.
Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Paruoštus blynus atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais. Tą patį pakartokite su agurkais ir džiovintomis slyvomis. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, tada padalykite juos į skaidulas. Peiliu arba kočėlu sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite graikinius riešutus.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Sluoksniuokite salotų ingredientus vieną po kito, po kiekvieno sluoksnio įpilkite majonezo. Ant lėkštės dugno sudėkite vištieną. Tada išdėliokite džiovintus vaisius, graikinius riešutus, kiaušinius ir agurkų šiaudelius. Pabaigoje salotas gausiai apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos