Publikavimo data: 2024-06-23
Salotos "Švelnumas" su agurkais ir kiaušiniais
Vištiena, kiaušiniai ir švieži agurkai yra beveik visų salotų "Tenderness" variantų pagrindas. Šiame recepte į jas pridėta morkų, sūrio ir krapų. Mėsa naudojama virta, kepta arba rūkyta. Agurkai pjaustomi įvairiais būdais. Vienos šeimininkės palieka žievelę, kitos ją nupjauna daržovių pjaustykle, o minkštimas supjaustomas kubeliais arba pusžiedžiais. Kuo smulkiau ingredientai supjaustyti arba sutarkuoti, tuo salotos bus puresnės.
Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Filė supjaustykite kubeliais arba suplėšykite į gabalėlius. Morkas susmulkinkite stambia tinkline tarka. Kiaušinius supjaustykite mažais šiaudeliais. Du trynius ir sūrį smulkia trintuve susmulkinkite smulkia tarka papuošimui. Agurkus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Česnaką išspauskite per presą ir įmaišykite į majonezą. Pagardinkite pipirais. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Ant lėkštės dugno sudėkite virtą vištieną. Gausiai aptepkite padažu. Susmulkintus kiaušinius šiek tiek pasūdykite, tada aptepkite majonezu. Tuomet išskleiskite morkas ir aptepkite jas padažu. Tada išdėliokite agurkų sluoksnį be majonezo, sudėkite sūrį ir aptepkite majonezu. Pabarstykite smulkintu tryniu ir žolelėmis.
Kategorijos