Salotos "Švelnumas" su burokėliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Salotos "Švelnumas" su burokėliais

Salotos "Švelnumas" su burokėliais - ne visai įprastas šios šakniavaisinės daržovės naudojimas, tačiau su puikiais rezultatais. Manoma, kad pirmieji kultūriniai burokėliai atsirado senovės Indijoje. Iš ten jis iškeliavo į kitas Azijos ir Europos šalis. Įdomu tai, kad iš pradžių maistui gaminti buvo naudojami tik jo lapai. Į Rusiją burokėliai atkeliavo X a. ir tapo itin populiarūs. Burokėlius rekomenduojama išvirus nulupti, kad kuo labiau išliktų naudingosios medžiagos ir ryški spalva.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.7/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Švelnumas" su burokėliais Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Atidėkite vieną kiaušinio baltymą patiekimui. Sūrį, kiaušinių baltymus ir trynius atskirai sutarkuokite smulkia trintuve, burokėlius - stambia. Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su majonezu.

Žingsnis 2

Salotos "Švelnumas" su burokėliais Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Ant lėkštės uždėkite kepimo žiedą. Visus produktus padalykite į dvi dalis. Sluoksnius išdėliokite tokia tvarka: sūris, kiaušinių baltymai, majonezas, burokėliai, druska, majonezas, žalieji svogūnai. Pakartokite visus sluoksnius. Salotų viršų apipilkite kiaušinio tryniu. Atsargiai nuimkite žiedą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos