Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Švelnumas" su burokėliais
Salotos "Švelnumas" su burokėliais - ne visai įprastas šios šakniavaisinės daržovės naudojimas, tačiau su puikiais rezultatais. Manoma, kad pirmieji kultūriniai burokėliai atsirado senovės Indijoje. Iš ten jis iškeliavo į kitas Azijos ir Europos šalis. Įdomu tai, kad iš pradžių maistui gaminti buvo naudojami tik jo lapai. Į Rusiją burokėliai atkeliavo X a. ir tapo itin populiarūs. Burokėlius rekomenduojama išvirus nulupti, kad kuo labiau išliktų naudingosios medžiagos ir ryški spalva.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Atidėkite vieną kiaušinio baltymą patiekimui. Sūrį, kiaušinių baltymus ir trynius atskirai sutarkuokite smulkia trintuve, burokėlius - stambia. Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su majonezu.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Ant lėkštės uždėkite kepimo žiedą. Visus produktus padalykite į dvi dalis. Sluoksnius išdėliokite tokia tvarka: sūris, kiaušinių baltymai, majonezas, burokėliai, druska, majonezas, žalieji svogūnai. Pakartokite visus sluoksnius. Salotų viršų apipilkite kiaušinio tryniu. Atsargiai nuimkite žiedą.
Kategorijos