Publikavimo data: 2024-06-23
Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais
Džiovintos slyvos yra populiarus džiovintas vaisius, turintis pektino, augalinių skaidulų ir organinių rūgščių. Viena iš unikalių slyvų savybių - gebėjimas slopinti patogeninių mikrobų augimą ir dauginimąsi. Senovinėse kulinarijos knygose rekomenduojama jas naudoti geresniam mėsos išsaugojimui. Kokybiškos džiovintos slyvos turi būti juodos, mėsingos, saldžios ir šiek tiek rūgščios. Ruda spalva rodo, kad jos buvo apdorotos verdančiu vandeniu. Jei šie džiovinti vaisiai džiovinami su sėklomis, jie išsaugo daugiau privalumų.
Žingsnis 1
Supjaustykite produktus. Vištienos filė, agurką, kiaušinio baltymą ir džiovintas slyvas supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kiaušinio trynį sutarkuokite smulkia tinklelio tarka. Susmulkinkite graikinius riešutus.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Visus sluoksnius, išskyrus viršutinį, patepkite majonezu. Eilės tvarka: vištiena, džiovintos slyvos, agurkai, baltymai, riešutai, tryniai. Kad salotos gerai įsigertų, uždenkite jas plėvele ir valandai padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos