Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais

Džiovintos slyvos yra populiarus džiovintas vaisius, turintis pektino, augalinių skaidulų ir organinių rūgščių. Viena iš unikalių slyvų savybių - gebėjimas slopinti patogeninių mikrobų augimą ir dauginimąsi. Senovinėse kulinarijos knygose rekomenduojama jas naudoti geresniam mėsos išsaugojimui. Kokybiškos džiovintos slyvos turi būti juodos, mėsingos, saldžios ir šiek tiek rūgščios. Ruda spalva rodo, kad jos buvo apdorotos verdančiu vandeniu. Jei šie džiovinti vaisiai džiovinami su sėklomis, jie išsaugo daugiau privalumų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
244 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais Žingsnis 1
Supjaustykite produktus. Vištienos filė, agurką, kiaušinio baltymą ir džiovintas slyvas supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kiaušinio trynį sutarkuokite smulkia tinklelio tarka. Susmulkinkite graikinius riešutus.

Žingsnis 2

Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Visus sluoksnius, išskyrus viršutinį, patepkite majonezu. Eilės tvarka: vištiena, džiovintos slyvos, agurkai, baltymai, riešutai, tryniai. Kad salotos gerai įsigertų, uždenkite jas plėvele ir valandai padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos