Publikavimo data: 2024-09-17
Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis ir paltuso filė
Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis ruošiamos pridėjus žuvies filė. Jei norite, kad patiekalas būtų sotus ir minkštesnis, pasirinkite ruošti riebią žuvį - skumbrę, karpį, paltusą, eršketą. Tiems, kurie laikosi dietos, salotas geriau gaminti iš dietinių rausvosios lašišos, ešerio, menkės, polako. Atminkite, kad upių žuvyse paprastai būna daugiau kaulų nei jūros žuvyse. Apskritai užkandis ruošiamas labai paprastai. Gaminimas užtrunka šiek tiek laiko.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Žuvies filė su druska virkite 10-15 minučių, kol suminkštės. Atskirkite mėsą nuo kaulų. Supjaustykite.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite svogūnus. Kepkite 2 minutes, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite morkas ir kepkite dar 2-3 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Pagaminkite salotas "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis. Į dubenį sudėkite virtą žuvį ir šiltą daržovių apkepą. Česnaką išspauskite per presą. Sudėkite džiovintas slyvas ir krapus. Užpilkite majonezu, pasūdykite ir išmaišykite.
Kategorijos