Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis ir sūriu
Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis išdėstytos sluoksniais, todėl permatomuose induose atrodys įspūdingai. Jas taip pat galima patiekti porcijomis - kreminėse ar gražiose taurėse. Kokybiškos džiovintos slyvos turi būti be pažeidimų ir pelėsių, suspaustos jos neturi skleisti drėgmės. Vaisių kvapas - būdingas džiovintiems vaisiams, be priemaišų. Kad svogūnai netrukdytų kitų produktų skoniui, juos reikėtų 15 minučių marinuoti acto, druskos ir cukraus mišinyje.
Žingsnis 1
Marinuokite svogūną. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į dubenį. Supilkite actą, cukrų ir 1 šaukštelį druskos, išmaišykite ir palikite 15 minučių.
Žingsnis 2
Kol svogūnai marinuojami, pasirūpinkite likusiais ingredientais. Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais. Kiaušinius sutarkuokite stambia tarka. Susmulkinkite džiovintas slyvas. Susmulkinkite kumpį. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Sudėkite agurkus į serviravimo dubenį, prieš tai nusausinę juos popieriniu rankšluosčiu. Padarykite majonezo tinklelį. Sudėkite kumpį, aptepkite majonezu. Iš svogūnų nuspauskite skystį, juo apipilkite kumpį. Tada sudėkite kiaušinius, patepkite majonezu. Pipirų, druskos pagal skonį. Kitas sluoksnis - džiovintos slyvos, viršų patepkite majonezu, pabarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite salotas į šaldytuvą 1 valandai.
Kategorijos