Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis, vištiena, agurkais ir riešutais
Labai švelnaus skonio salotos turi vištienos ir agurkų "švelnumą", į kurį pridėta džiovintų slyvų ir graikinių riešutų. Svarbus procesas - pasirinkti tinkamus graikinius riešutus. Atkreipkite dėmesį į jų išvaizdą: pirkite didelius, pailgus, sausus ir šiltus vaisius. Įvertinkite riešutų svorį, rinkitės vidutinio sunkumo arba sunkius. Apžiūrėkite kevalą - jis turi būti be perikarpo likučių. Nuluptus riešutus imkite didelius, tankius, šviesiai rudos spalvos.
Žingsnis 1
Paruoškite salotų ingredientus. Vištienos filė ir agurką supjaustykite 0,7x0,7 cm dydžio kubeliais. Slyvas supjaustykite mažais gabalėliais. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, trynius sutrinkite šakute, o baltymus sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Salotas išdėliokite sluoksniais. Ant salotinės dugno dėkite filė, toliau sluoksniuokite džiovintas slyvas ir riešutus, ant viršaus dėkite baltymus, tada agurkus ir paskutinį sluoksnį - trynius. Po kiekvieno sluoksnio užtepkite majonezo tinklelį.
Kategorijos