Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis, vištiena, agurkais ir riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis, vištiena, agurkais ir riešutais

Labai švelnaus skonio salotos turi vištienos ir agurkų "švelnumą", į kurį pridėta džiovintų slyvų ir graikinių riešutų. Svarbus procesas - pasirinkti tinkamus graikinius riešutus. Atkreipkite dėmesį į jų išvaizdą: pirkite didelius, pailgus, sausus ir šiltus vaisius. Įvertinkite riešutų svorį, rinkitės vidutinio sunkumo arba sunkius. Apžiūrėkite kevalą - jis turi būti be perikarpo likučių. Nuluptus riešutus imkite didelius, tankius, šviesiai rudos spalvos.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
201 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis, vištiena, agurkais ir riešutais Žingsnis 1
Paruoškite salotų ingredientus. Vištienos filė ir agurką supjaustykite 0,7x0,7 cm dydžio kubeliais. Slyvas supjaustykite mažais gabalėliais. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, trynius sutrinkite šakute, o baltymus sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis, vištiena, agurkais ir riešutais Žingsnis 2
Salotas išdėliokite sluoksniais. Ant salotinės dugno dėkite filė, toliau sluoksniuokite džiovintas slyvas ir riešutus, ant viršaus dėkite baltymus, tada agurkus ir paskutinį sluoksnį - trynius. Po kiekvieno sluoksnio užtepkite majonezo tinklelį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos