Publikavimo data: 2024-06-23
Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis, vištiena ir riešutais
Salotos "Švelnumas" su vištiena, džiovintomis slyvomis ir riešutais dėl tokio neįprasto derinio pasirodo esančios labai malonaus skonio. Klasikiniame variante į patiekalą dedama graikinių riešutų. Kad užkandis būtų dar švelnesnis, pakeiskite juos anakardžių riešutais. Jie yra sviestingesni. Toks patiekalas labai gražiai atrodo ant stalo, kai ruošiamas sluoksniais. Tačiau jei nėra laiko, produktus galima tiesiog sumaišyti. Svarbiausia, kad užkandis gerai įsigertų į majonezą ir išgautų nepamirštamą švelnų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite virtus produktus. Vištieną 30 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite, išskirstykite į pluoštus. Kietai virtus kiaušinius virkite 10 minučių. Nulupkite, supjaustykite ant tarkos.
Žingsnis 2
Paruoškite riešutus. Anakardžių riešutų branduolius 5-7 minutes pakepinkite sausoje keptuvėje, kol jie taps kvapnūs. Perkelkite į atskirą dubenį ir atvėsinkite. Tada peiliu susmulkinkite į trupinius.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas "Švelnumas" su vištiena, džiovintomis slyvomis ir riešutais. Užkandį išdėliokite sluoksniais. Pirmiausia paskirstykite vištieną, patepkite majonezu. Išdėliokite džiovintas slyvas. Užtepkite majonezo sluoksnį. Pabarstykite pjaustytais agurkais, druska. Aptepkite majonezu. Paskirstykite riešutus ir majonezą. Pabarstykite tarkuotais kiaušiniais. Palikite salotas 2 valandoms pasimarinuoti šaldytuve.
Kategorijos