Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis žingsnis po žingsnio receptas
Žingsnis po žingsnio salotų "Švelnumas" su džiovintomis slyvomis receptą gali įvaldyti net pradedančioji šeimininkė. Patiekalo pagrindas - garuose virtos džiovintos slyvos ir virta mėsa. Kokybiškų džiovintų vaisių paviršius neturi būti pažeistas, suspaudus jie neturi skleisti drėgmės. Kvapas - be pašalinių priemaišų. Paprastai salotoms naudojama vištiena ir majonezas. Jei norite dietinio varianto, imkite kalakutienos filė ir graikiško jogurto.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti salotas. Atskirai sutarkuokite kiaušinių baltymus ir trynius, gvazdikėlių dydį pasirinkite pagal savo skonį. Graikinius riešutus sutrinkite kočėlu arba susmulkinkite peiliu, bet ne labai stambiai. Paukštieną supjaustykite kubeliais arba skaidulomis. Džiovintas slyvas ir agurką supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas sluoksniais. Ant salotinės dugno paskleiskite vištieną, aptepkite graikišku jogurtu, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais. Tada sudėkite džiovintas slyvas, aptepkite jogurtu. Tada išdėliokite riešutus ir baltymus, aptepkite graikišku jogurtu. Baigkite formuoti patiekalą su agurkais, išteptais jogurtu, ir kiaušinių tryniais. Dėkite salotas į šaldytuvą 30-60 minučių, kad atvėstų ir įsigertų.
Kategorijos