Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Švelnumas" su graikiniais riešutais
Salotas "Švelnumas" galima paruošti su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais. Kiaušinius šiame recepte reikia suplakti ir iškepti, kad paruoštas patiekalas būtų mišraus kiaušinių skonio, o ne atskirai baltymo ir trynio. Rinkitės kiaušinius matiniais lukštais - jie yra šviežiausi. Blizgantis lukštas yra pasenusių kiaušinių požymis. Be to, švieži kiaušiniai neskleis garso, jei juos pakratysite virš ausies. Trynio ar lukšto spalva nėra amžiaus požymis, ji priklauso nuo paukščio lesalo ir veislės.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Vištieną visiškai užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės, įberdami pipirinių žirnelių, lauro lapų ir druskos. Tai užtruks 15-20 minučių nuo to momento, kai skystis užvirs. Nepamirškite pašalinti putų. Tada mėsą atvėsinkite.
Žingsnis 2
Iš kiaušinių iškepkite blynus. Dubenyje suplakite kiaušinį ir supilkite į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę. Kepkite po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Pakartokite su likusiais kiaušiniais.
Žingsnis 3
Supjaustykite maistą. Suskaidykite filė į pluoštus. Kiaušinių blynelius ir agurką supjaustykite 5-7 cm ilgio šiaudeliais. Graikinius riešutus smulkiai sukapokite peiliu arba sutarkuokite. Slyvas supjaustykite plonais šiaudeliais.
Žingsnis 4
Sudėkite sluoksniuotas salotas. Kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu. Pirmiausia sudėkite vištieną, tada riešutus ir džiovintas slyvas. Tada kiaušinių sluoksnį. Galiausiai sudėkite griežinėliais pjaustytą agurką. Pabarstykite sūrio drožlėmis.
Kategorijos