Salotos "Švelnumas" su graikiniais riešutais ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Salotos "Švelnumas" su graikiniais riešutais ir sūriu

Vienas iš šių salotų ingredientų - maistingi ir skanūs graikiniai riešutai. Pirkdami nuluptus riešutus atkreipkite dėmesį į jų spalvą ir kvapą. Geras pasirinkimas - auksiniai branduoliai be pašalinių kvapų. Ilgai laikant jie patamsėja ir pradeda degti. Jei pirmenybę teikiate riešutams su kevalais, pirkdami patikrinkite, ar jie neturi nebūdingų dėmių ir pažeidimų. Vaisiai neturėtų būti pernelyg šviesūs. Pabandykite riešutą pakratyti: jei jis trakšteli, greičiausiai viduje yra sausas.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
243 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Švelnumas" su graikiniais riešutais ir sūriu Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Sutarkuokite morkas ir pakepinkite jas keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi, kol suminkštės. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir juos atskirai sutarkuokite. Vištienos krūtinėlę ir džiovintas slyvas supjaustykite mažais kubeliais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Susmulkinkite graikinius riešutus.

Žingsnis 2

Salotos "Švelnumas" su graikiniais riešutais ir sūriu Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Sudėkite produktus sluoksniais į salotinę ir kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu. Eilės tvarka: vištiena, džiovintos slyvos, morkos, graikiniai riešutai, sūris, kiaušinių baltymai, tryniai. Baltymų majonezu padengti nebūtina. Dėkite salotas į šaldytuvą 30-60 minučių, kad įsigertų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos