Publikavimo data: 2024-09-17
Salotos "Švelnumas" su graikiniais riešutais ir sūriu
Vienas iš šių salotų ingredientų - maistingi ir skanūs graikiniai riešutai. Pirkdami nuluptus riešutus atkreipkite dėmesį į jų spalvą ir kvapą. Geras pasirinkimas - auksiniai branduoliai be pašalinių kvapų. Ilgai laikant jie patamsėja ir pradeda degti. Jei pirmenybę teikiate riešutams su kevalais, pirkdami patikrinkite, ar jie neturi nebūdingų dėmių ir pažeidimų. Vaisiai neturėtų būti pernelyg šviesūs. Pabandykite riešutą pakratyti: jei jis trakšteli, greičiausiai viduje yra sausas.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Sutarkuokite morkas ir pakepinkite jas keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi, kol suminkštės. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir juos atskirai sutarkuokite. Vištienos krūtinėlę ir džiovintas slyvas supjaustykite mažais kubeliais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Susmulkinkite graikinius riešutus.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Sudėkite produktus sluoksniais į salotinę ir kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu. Eilės tvarka: vištiena, džiovintos slyvos, morkos, graikiniai riešutai, sūris, kiaušinių baltymai, tryniai. Baltymų majonezu padengti nebūtina. Dėkite salotas į šaldytuvą 30-60 minučių, kad įsigertų.
Kategorijos