Publikavimo data: 2024-06-23
Salotos "Švelnumas" su grybais
Salotos "Švelnumas" su grybais yra skanus ir maistingas patiekalas, kurio pagrindą sudaro vištienos krūtinėlė ir marinuoti grybai. Nepaisant to, kad grybus ir svogūnus tenka pakepinti, užkandis vis tiek gaunasi labai švelnus, nors ir gana sotus. Paruoštos salotos patiekiamos sluoksniais salotinėje, tačiau patiekalą galima paįvairinti jį ruošiant porcijomis dubenėliuose, kremzlėse ar net serviravimui skirtose stiklinėse. Tai pasirodys originalu ir įdomu.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Į keptuvę įpilkite truputį augalinio aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies, kad įkaistų. Tuo pat metu paruoškite ingredientus. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o grybus - plonomis plokštelėmis išilgai. Perkelkite svogūnus į keptuvę, įberkite šiek tiek druskos ir maišydami kepkite 2-3 minutes. Tada sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus. Kepkite ingredientus 5-7 minutes, kol suminkštės, nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Virtą vištienos krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Kiaušinius perpjaukite per pusę, atskirkite baltymus nuo trynių, juos atskirai sutarkuokite. Taip pat sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Tam paimkite gilų dubenį. Ant dugno sudėkite pusę griežinėliais supjaustytos vištienos krūtinėlės, sluoksnį ištepkite majonezu. Tada paskirstykite pusę grybų su svogūnais ir pusę tarkuoto sūrio. Salotas vėl ištepkite majonezu. Po to išdėliokite kiaušinių baltymus ir dar kartą užtepkite majonezo. Dar kartą pakartokite sluoksnius. Pabaigoje patiekalą apibarstykite tarkuotais tryniais. Paruoštas salotas 15-20 minučių padėkite į šaldytuvą, kad įsigertų.
Kategorijos