Salotos "Švelnumas" su grybais ir agurkais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Salotos "Švelnumas" su grybais ir agurkais

"Švelnumas" su grybais ir agurkais - salotos šeimininkėms, kurios per kiekvienas šventes stengiasi nustebinti namiškius nauju patiekalu. Tradiciškai užkandis ruošiamas iš grybų. Sulaužykite stereotipą ir imkitės pievagrybių. Šie grybai yra nepakartojamas baltymų ir B grupės vitaminų šaltinis. Pagal pastarųjų koncentraciją austrės yra čempionės tarp visų kitų produktų. 100 g grybų yra ne mažiau kaip 500 % rekomenduojamos paros normos. O kaip geležies šaltinis austrių grybai yra daug geresni už raudoną mėsą ar paukštieną.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.64/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Švelnumas" su grybais ir agurkais Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Sumaišykite šaukštą augalinio aliejaus su paprika, druska, pipirais ir išmaišykite. Mišiniu įtrinkite vištienos krūtinėlę, sandariai uždenkite maistine plėvele ir 30 min. pašaukite į orkaitę. Tada išimkite iš folijos, atvėsinkite ir susmulkinkite.

Žingsnis 2

Salotos "Švelnumas" su grybais ir agurkais Žingsnis 2
Kol vištiena kepa, apkepkite pievagrybius. Pievagrybius supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi 5-8 minutes. Atvėsinkite.

Žingsnis 3

Salotos "Švelnumas" su grybais ir agurkais Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į dubenį sudėkite majonezą, supilkite grietinę, maltus juoduosius pipirus ir česnaką, stipriai išmaišykite.

Žingsnis 4

Salotos "Švelnumas" su grybais ir agurkais Žingsnis 4
Surinkite patiekalą. Iškeptus vištienos gabalėlius išdėliokite ant salotinės ar kreminės lėkštės dugno, užtepkite sluoksnį padažo. Tada sudėkite keptus pievagrybius, apšlakstykite padažu. Sudėkite tarkuotus kiaušinius, pabarstykite druska. Dėkite į šaldytuvą 30-60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos