Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos "Švelnumas" su grybais ir agurkais
"Švelnumas" su grybais ir agurkais - salotos šeimininkėms, kurios per kiekvienas šventes stengiasi nustebinti namiškius nauju patiekalu. Tradiciškai užkandis ruošiamas iš grybų. Sulaužykite stereotipą ir imkitės pievagrybių. Šie grybai yra nepakartojamas baltymų ir B grupės vitaminų šaltinis. Pagal pastarųjų koncentraciją austrės yra čempionės tarp visų kitų produktų. 100 g grybų yra ne mažiau kaip 500 % rekomenduojamos paros normos. O kaip geležies šaltinis austrių grybai yra daug geresni už raudoną mėsą ar paukštieną.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Sumaišykite šaukštą augalinio aliejaus su paprika, druska, pipirais ir išmaišykite. Mišiniu įtrinkite vištienos krūtinėlę, sandariai uždenkite maistine plėvele ir 30 min. pašaukite į orkaitę. Tada išimkite iš folijos, atvėsinkite ir susmulkinkite.
Žingsnis 2
Kol vištiena kepa, apkepkite pievagrybius. Pievagrybius supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi 5-8 minutes. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į dubenį sudėkite majonezą, supilkite grietinę, maltus juoduosius pipirus ir česnaką, stipriai išmaišykite.
Žingsnis 4
Surinkite patiekalą. Iškeptus vištienos gabalėlius išdėliokite ant salotinės ar kreminės lėkštės dugno, užtepkite sluoksnį padažo. Tada sudėkite keptus pievagrybius, apšlakstykite padažu. Sudėkite tarkuotus kiaušinius, pabarstykite druska. Dėkite į šaldytuvą 30-60 minučių.
Kategorijos