Publikavimo data: 2024-09-17
Salotos "Švelnumas" su grybais ir kalmarais
Salotų "Švelnumas" su grybais receptas yra stebėtinai paprastas. Svarbiausia žinoti, kaip išvirti kalmarus. Jį reikia dėti į verdantį vandenį, palaukti, kol antrą kartą užvirs, ir virti 2 minutes, ne ilgiau, nes kalmarai gali pasirodyti "guminiai". Beje, kalmarai turi ne tik puikų skonį, bet ir gydomųjų savybių. Neatsitiktinai šis moliuskas vadinamas "jūros ženšeniu". Jame yra daug baltymų ir polinesočiųjų riebalų, svarbių subalansuotai žmogaus mitybai. Jame taip pat nėra cholesterolio.
Žingsnis 1
Išvirkite kalmarus. Pripilkite puodą vandens ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, pasūdykite jį ir sudėkite kalmarus. Nuo antro virimo momento kalmarus virkite 2 minutes, atvėsinkite šaltame vandenyje. Tada moliuską supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Atskirkite trynius nuo baltymų ir juos atskirai susmulkinkite. Grybus supjaustykite bet kokio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Viename dubenyje sumaišykite grybus su majonezu, o kitame dubenyje sumaišykite griežinėliais supjaustytus kalmarus su majonezu. Į atskirą lėkštę dėkite sluoksnį kalmarų, tada - trynių, ant viršaus - grybų, o ant jų - baltymų. Ant viršaus užtepkite salotų su majonezu.
Kategorijos