Publikavimo data: 2024-03-24
Salotos "Švelnumas" su klasikine vištiena
Klasikinės salotos "Švelnumas" su vištiena ruošiamos sluoksniais, todėl atrodo šventiškiau ir įspūdingiau. Jas galima papuošti smulkintomis šviežiomis žolelėmis, agurkų apskritimais, graikinių riešutų puselėmis arba grybais. Klasikinėms salotoms paprastai naudojama vištienos filė, kietasis sūris, grybai ir kiaušiniai. Viskas labai paprasta ir nebrangu. Šių salotų privalumas tas, kad jas galima patiekti ir gražioje salotinėje, ir porcijomis, permatomuose dubenėliuose ar stiklinėse.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Grybus smulkiai supjaustykite, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant vidutinės ugnies kepkite grybus 8 minutes. Apkeptus grybus sumalkite trintuvu ir sumaišykite su majonezu bei druska.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Vištieną rankomis suplėšykite į pluoštus. Smulkiai supjaustykite svogūną. Sutarkuokite sūrį, vištienos baltymus ir trynius. Sluoksnius išdėliokite tokia tvarka: vištiena, svogūnai, tarkuotas sūris, baltymai ir tryniai. Kiekvieną sluoksnį ištepkite padažu.
Kategorijos