Salotos "Švelnumas" su klasikine vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-24

Salotos "Švelnumas" su klasikine vištiena

Klasikinės salotos "Švelnumas" su vištiena ruošiamos sluoksniais, todėl atrodo šventiškiau ir įspūdingiau. Jas galima papuošti smulkintomis šviežiomis žolelėmis, agurkų apskritimais, graikinių riešutų puselėmis arba grybais. Klasikinėms salotoms paprastai naudojama vištienos filė, kietasis sūris, grybai ir kiaušiniai. Viskas labai paprasta ir nebrangu. Šių salotų privalumas tas, kad jas galima patiekti ir gražioje salotinėje, ir porcijomis, permatomuose dubenėliuose ar stiklinėse.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
187 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Švelnumas" su klasikine vištiena Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Grybus smulkiai supjaustykite, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant vidutinės ugnies kepkite grybus 8 minutes. Apkeptus grybus sumalkite trintuvu ir sumaišykite su majonezu bei druska.

Žingsnis 2

Salotos "Švelnumas" su klasikine vištiena Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Vištieną rankomis suplėšykite į pluoštus. Smulkiai supjaustykite svogūną. Sutarkuokite sūrį, vištienos baltymus ir trynius. Sluoksnius išdėliokite tokia tvarka: vištiena, svogūnai, tarkuotas sūris, baltymai ir tryniai. Kiekvieną sluoksnį ištepkite padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos