Publikavimo data: 2024-09-17
Salotos "Švelnumas" su konservuotais šprotais
Salotos "Švelnumas" su žuvies konservais ir marinuotais agurkais puikiai tiks ne tik kasdieniame, bet ir šventiniame meniu. Šio recepto pavadinimas kalba pats už save - neįprastai švelnus, burnoje tirpstantis skonis nepaliks abejingų. Sluoksniavimas suteiks salotoms įspūdingą išvaizdą. Todėl šias salotas galite drąsiai rinkti ant naujametinio stalo. Patiekalui paruošti reikės skardinės šprotų. Padažui geriau naudoti neriebų naminį majonezą.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Bulves sutarkuokite stambia tarka. Iš šprotų nusausinkite skystį. Konservuotus šprotus smulkiai supjaustykite šakute. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus ir morkas sutarkuokite. Marinuotus agurkus supjaustykite plonais griežinėliais. Supjaustykite trynius. Šviežią agurką supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Į serviravimo dubenį įdėkite serviravimo žiedą. Į jį sudėkite bulves. Padarykite majonezo tinklelį. Sudėkite šprotus, aptepkite majonezu. Tada išdėliokite baltymus ir morkas, tarp jų užtepkite majonezo. Pipirų, druskos pagal skonį. Kitas sluoksnis - marinuoti agurkai, ištepkite majonezu. Apšlakstykite kiaušinio tryniu, tolygiai paskirstykite. Dėkite salotas į šaldytuvą 1 valandai. Prieš patiekdami nuimkite serviravimo žiedą.
Kategorijos