Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos "Švelnumas" su obuoliais ir vištiena
Salotos "Švelnumas" su obuoliais ir vištiena užims garbingą vietą ant stalo ir maloniai nustebins svečius savo skoniu. Kad patiekalas būtų sultingas, naudokite tvirtus ir lygius vaisius. Prieš ruošdami salotas galite nuo obuolių pašalinti odelę arba supjaustyti vaisius kartu su ja. Svarbiausia vaisius gerai nuplauti ir išlaisvinti juos nuo šerdžių su sėklomis. O kad šių naudingų vaisių minkštimas nepatamsėtų, prieš pjaustydami apšlakstykite jį nedideliu kiekiu citrinos sulčių.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morką ir sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Supjaustykite kiaušinius, atskirkite baltymus ir trynius. Juos atskirai susmulkinkite. Nulupkite obuolį, pašalinkite kauliukus ir iš karto sutarkuokite stambia tarka. Apšlakstykite citrinos sultimis.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į serviravimo indą kaip pirmą sluoksnį sudėkite vištienos filė. Kruopščiai ištepkite majonezu. Sudėkite morkas, padarykite majonezo tinklelį. Trečiasis sluoksnis - kiaušinių baltymai, juos užpilkite majonezu. Toliau išdėliokite obuolį ir trynius, kiekvieną sluoksnį ištepkite majonezu. Ant viršaus pabarstykite sūrio. Kad visi ingredientai įsigertų, salotas 1 valandai įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos