Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Švelnumas" su riešutais ir džiovintomis slyvomis
Salotos "Švelnumas" su riešutais ir džiovintomis slyvomis pasirodo sočios, kvapnios ir labai skanios. Slyvos patiekalui suteikia saldumo, o riešutai jį padaro sveikesnį. Kompozicijoje esantys obuoliai galutinio patiekalo skoniui suteiks gaivumo ir pikantiškumo. Geriau rinktis rūgščias veisles ir pašalinti odelę, kad salotos būtų švelnesnės. Padažui vietoj majonezo naudokite grietinę, taip patiekalas pasirodys mažiau kaloringas. Nepagailėkite žalumynų salotoms papuošti, jie suteiks joms dar ryškesnį skonį.
Žingsnis 1
Sudėkite pirmuosius salotų sluoksnius. Vištieną suplėšykite į gabalėlius, išdėliokite ant salotinės dugno, šiek tiek pasūdykite ir aptepkite grietine. Smulkiai susmulkinkite svogūną, užpilkite verdančiu vandeniu ir išdėliokite kaip antrąjį sluoksnį. Obuolį supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite ant trečiojo sluoksnio, aptepkite padažu.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti salotas, kol jos bus paruoštos. Smulkiai supjaustykite virtus kiaušinius, paskleiskite juos ant obuolių sluoksnio ir aptepkite grietine. Smulkiai supjaustykite džiovintas slyvas, sumaišykite su riešutais ir sudėkite į kitą sluoksnį, užpilkite grietine. Sutarkuokite kietąjį sūrį ir uždėkite ant viršaus.
Kategorijos