Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Švelnumas" su sluoksniuotomis vištienos dalimis
Salotos "Tenderness" su vištiena paprastai ruošiamos sluoksniais. Kiekvieną jų reikia patepti majonezu. Sluoksnius darykite plonus, kad jie tolygiai įsigertų. Salotas geriau patiekti praėjus porai valandų po to, kai jos pastovėjo šaldytuve. Vištienos filė salotoms galima virti daugiafunkciniame keptuve arba virti garuose. O klasikiniu būdu, puode, galite išsaugoti šiek tiek pasenusią filė. Praėjus 5 minutėms nuo užvirimo momento, nukoškite sultinį, užpilkite mėsą šviežiu verdančiu vandeniu ir virkite, kol bus paruošta.
Žingsnis 1
Išvirkite vištienos filė. Pastatykite puodą su vandeniu ant vidutinės ugnies, sudėkite vištieną, pasūdykite ir virkite apie 30 minučių. Tada vištieną atvėsinkite ir susmulkinkite peiliu arba susmulkinkite rankomis.
Žingsnis 2
Išvirkite bulves. Neluptus bulvių gumbus sudėkite į atskirą puodą. Užpilkite vandeniu ir pastatykite ant didelės ugnies. Užvirinkite vandenį ir, sumažinę ugnį, virkite apie 25-30 minučių. Išvirusius bulvių gumbus atvėsinkite, nulupkite odelę ir sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Toliau formuokite sluoksniuotas salotas. Į didelę lėkštę pirmiausia sudėkite vištieną, tada - majonezo sluoksnį. Tada sudėkite marinuotus svogūnus. Kitą sluoksnį pabarstykite virtomis bulvėmis. Ant viršaus užtepkite majonezo ir supjaustytų kiaušinių. Ant jų užtarkuokite lydyto sūrio.
Kategorijos