Publikavimo data: 2024-09-17
Salotos "Švelnumas" su sūriu ir obuoliais
Pagal šį receptą paruoštos salotos visiškai pateisina savo pavadinimą, nes jos būna labai švelnios, skanios ir kartu naudingos. Salotų pagrindą sudaro vištienos kiaušiniai, dėl kurių patiekalas tampa sotus ir maistingas. O atskiesti jų skonį padeda sūris, suteikiantis salotoms malonų sūrų poskonį. Jei norite, užkandžio porciją galite paįvairinti ruošdami jį porcijiniu būdu kremu. Taip salotos taps dar įdomesnės ir originalesnės.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Vieną vištos kiaušinį perpjaukite pusiau, išimkite trynį ir atidėkite į šalį. Likusius kiaušinius, įskaitant likusį baltymą, sutarkuokite. Susmulkinkite svogūną. Iš obuolio pašalinkite šerdį ir supjaustykite smulkiais šiaudeliais. Sūrį ir likusį kiaušinio trynį atskirai sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Kiaušinius sudėkite ant dubens dugno ir aptepkite majonezu. Tada paskleiskite smulkintą svogūną, lengvai pabarstykite cukrumi. Tada išdėliokite obuolį, jį ištepkite grietine. Pabaigoje patiekalą apibarstykite tarkuotu sūriu, patepkite nedideliu kiekiu majonezo ir baigkite salotų ruošimą apibarstydami tarkuotu tryniu.
Kategorijos