Salotos "Švelnumas" su svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-24

Salotos "Švelnumas" su svogūnais

Salotos "Švelnumas" su svogūnais yra patiekalas, kuris visiškai atitinka savo pavadinimą. Yra žinoma daug įvairių salotų paruošimo variantų. Originaliame recepte pagrindinis ingredientas yra vištiena. Tačiau ją nesunkiai galima pakeisti jūros gėrybėmis, pavyzdžiui, kalmarais. Kad salotos būtų pikantiškos, į jų sudėtį įeinantys svogūnai marinuojami acte su cukrumi ir druska. Tai patiekalui suteikia lengvo ir malonaus rūgštumo.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, vėžiagyviai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Švelnumas" su svogūnais Žingsnis 1
Paruoškite kalmarus. Kalmarus 3 minutes virkite verdančiame vandenyje su trupučiu druskos. Atvėsinkite juos ir supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 2

Salotos "Švelnumas" su svogūnais Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Smulkiai supjaustykite svogūną, sumaišykite su actu, cukrumi ir 1 šaukšteliu druskos. Užpilkite šaltu vandeniu ir palikite mirkti 15 minučių. Bulves, sūrį ir kiaušinius sutarkuokite stambia dantyta tarka.

Žingsnis 3

Salotos "Švelnumas" su svogūnais Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Pirmuoju sluoksniu į salotinę sudėkite bulves ir aptepkite jas majonezu. Iš svogūnų nuspauskite skystį ir juo apibarstykite bulves. Tada sudėkite kalmarus, užpilkite majonezu. Kitas sluoksnis - kiaušiniai, ant viršaus padarykite majonezo tinklelį. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Kad ingredientai įsigertų, salotas 1 valandai įdėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos