Publikavimo data: 2024-03-24
Salotos "Švelnumas" su svogūnais
Salotos "Švelnumas" su svogūnais yra patiekalas, kuris visiškai atitinka savo pavadinimą. Yra žinoma daug įvairių salotų paruošimo variantų. Originaliame recepte pagrindinis ingredientas yra vištiena. Tačiau ją nesunkiai galima pakeisti jūros gėrybėmis, pavyzdžiui, kalmarais. Kad salotos būtų pikantiškos, į jų sudėtį įeinantys svogūnai marinuojami acte su cukrumi ir druska. Tai patiekalui suteikia lengvo ir malonaus rūgštumo.
Žingsnis 1
Paruoškite kalmarus. Kalmarus 3 minutes virkite verdančiame vandenyje su trupučiu druskos. Atvėsinkite juos ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Smulkiai supjaustykite svogūną, sumaišykite su actu, cukrumi ir 1 šaukšteliu druskos. Užpilkite šaltu vandeniu ir palikite mirkti 15 minučių. Bulves, sūrį ir kiaušinius sutarkuokite stambia dantyta tarka.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Pirmuoju sluoksniu į salotinę sudėkite bulves ir aptepkite jas majonezu. Iš svogūnų nuspauskite skystį ir juo apibarstykite bulves. Tada sudėkite kalmarus, užpilkite majonezu. Kitas sluoksnis - kiaušiniai, ant viršaus padarykite majonezo tinklelį. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Kad ingredientai įsigertų, salotas 1 valandai įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos