Salotos "Švelnumas" su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Salotos "Švelnumas" su vištiena

Salotos "Švelnumas" su vištiena yra klasikinis atostogų patiekalas, kuriam šviežumo suteikia agurkai. Rinkdamiesi agurkus, atkreipkite dėmesį, kad jie nebūtų gležni, per dideli ir išlenkti. Agurkų lapeliai turėtų būti šiek tiek šviesesnės spalvos, o paspaudus - tvirti. Agurkai su spuogeliais yra skanesni už lygius. Vaisiai su juodais spuogeliais tinka visiems atvejams (taip pat ir marinavimui), o su baltais - geriau vartoti žalius. Pageidautina, kad spuogeliai nebūtų labai stori arba ploni.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Švelnumas" su vištiena Žingsnis 1
Supjaustykite produktus. Agurką supjaustykite mažais kubeliais. Kiaušinį sutarkuokite vidutinio dydžio tarka. Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 2

Salotos "Švelnumas" su vištiena Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Ant plokščios lėkštės pirmiausia sudėkite pusę griežinėliais supjaustytos vištienos filė, tada visus svogūnus. Svogūnų sluoksnį apliekite majonezu. Išdėliokite kiaušinių ir agurkų sluoksnius, aptepkite majonezu. Po agurkais sudėkite likusią vištienos dalį ir patepkite ją majonezu. Paskutinis sluoksnis - tarkuotas sūris, juo apibarstykite visas salotas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos