Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Švelnumas" su vištiena, agurkais ir kiaušiniais
Norint pasigaminti salotas "Tenderness", geriausia pirkti vištienos krūtinėlę su kaulu, su oda ir kepant nenuimti odos ir mėsos nuo kaulo - taip iš mėsos liks mažiausiai sulčių. Salotoms skirtus vištienos kiaušinius galima pakeisti putpelių kiaušiniais. Jie verdami 1-2 minutes, o kietai virti - 4-5 minutes užvirus vandenyje. Salotoms taip pat reikės kietojo sūrio, kuris neištirpsta maišant su majonezu: čederio, parmezano, goudos.
Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Į puodą įpilkite vandens, įberkite druskos ir sudėkite vištieną. Užvirus vandeniui virkite 20 minučių ant vidutinės ugnies. Nugriebkite paviršiuje susidariusias putas skepetaite. Atvėsinus mėsą neišimdami jos iš sultinio. Atskirkite mėsą nuo kaulų ir odos, supjaustykite nedideliais kubeliais arba atskirkite skaidulomis.
Žingsnis 2
Pradėkite formuoti salotas. Ant plokščios lėkštės kaip pirmą sluoksnį sudėkite pusę griežinėliais supjaustytos vištienos filė. Sudėkite svogūną, sluoksnius aptepkite majonezu. Tada dėkite agurkų sluoksnį, o tada - sluoksnį pjaustytų kiaušinių. Aptepkite majonezu ir uždėkite likusios vištienos filė sluoksnį. Dar kartą ištepkite majonezu ir salotų viršų apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos