Publikavimo data: 2024-09-17
Salotos "Švelnumas" su vištiena, džiovintomis slyvomis ir anakardžių riešutais
Salotos su vištiena ir džiovintomis slyvomis - neįprastas, bet labai skanus naudingų produktų derinys. Džiovintos slyvos yra vienas populiariausių džiovintų vaisių pasaulyje. Juose gausu vitaminų, mineralų, yra mažai saldūs ir ilgam suteikia sotumo jausmą. Jis ruošiamas iš slyvų veislių, kuriose yra ne mažiau kaip 12 % cukraus - pavyzdžiui, "Wengerka" arba "Stanley" veislių. Slyvas rinkitės juodos spalvos, matiniu paviršiumi. Įsigiję džiovintus vaisius 30 minučių pamirkykite vandenyje, jei vietomis jie pasidaro balti, vadinasi, yra geros kokybės.
Žingsnis 1
Supjaustykite salotų ingredientus. Burokėlius sutarkuokite stambia tarka. Krūtinėlę ir džiovintas slyvas supjaustykite šiaudeliais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Anakardžių riešutus sumalkite trintuve.
Žingsnis 2
Paruoškite vištienos ir slyvų salotas. Salotinėje sumaišykite vištienos krūtinėlę, burokėlius, džiovintas slyvas, anakardžius ir sūrį. Išmaišykite, supilkite majonezą ir išmaišykite salotas, kol padažas tolygiai pasiskirstys.
Kategorijos