Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos "Švelnumas" su vištiena, grybais ir agurkais
Salotos "Švelnumas" turi daugybę variantų. Vienas iš jų - su vištiena, grybais ir agurkais. Geriau naudoti vištienos krūtinėlę, ji mažiau riebi. Agurkai gali būti ir švieži, ir marinuoti. Grybai tinka bet kokie, dažniausiai naudojami pievagrybiai. Rinkitės vidutinio dydžio, su tvirta kepurėle, vienodos baltos, kreminės arba rudos spalvos. Kad visi salotų sluoksniai gerai įsigertų, paruoštą patiekalą reikėtų apie pusvalandį palaikyti šaldytuve.
Žingsnis 1
Paruoškite grybus. Grybus supjaustykite mažais kubeliais. Kepkite sausoje įkaitintoje keptuvėje, kol išgaruos drėgmė. Pagardinkite druska ir pipirais ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Vištienos krūtinėlę sulaužykite į gabalėlius. Virtus kiaušinius, sūrį ir agurką sutarkuokite stambia tarka. Iš agurkų išspauskite sulčių perteklių. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 3
Pradėkite ruošti salotas. Plačią plokščią lėkštę išklokite salotų lapais, į vidurį įdėkite kepimo žiedą. Vištieną išdėliokite lygiu sluoksniu, aptepkite nedideliu kiekiu majonezo, pabarstykite smulkintais žaliaisiais svogūnais. Tada paskirstykite grybų gabalėlius, užtepkite ploną majonezo sluoksnį. Toliau - tarkuoti agurkai, ištepti majonezu. Šalia jų - virti kiaušiniai. Paskutinis sluoksnis - sūrio drožlės. Sumontavę salotas 30 minučių nusiųskite į šaldytuvą, tada atsargiai nuimkite kepimo žiedą.
Kategorijos