Publikavimo data: 2024-06-23
Salotos "Švelnumas" su vištiena ir agurkais
Salotų švelnumo su vištiena ir agurkais gaminimas neužims daug laiko, o paruoštą patiekalą galima drąsiai patiekti prie šventinio stalo. Dėl virtos vištienos salotos gaunasi minkštos, sultingi agurkai suteikia gaivumo, o kiaušiniai - sultingumo. Salotų sudėtį galima papildyti įvairiomis virtomis daržovėmis. Pavyzdžiui, bulvės ir morkos padarys patiekalą sotesnį ir maistingesnį. Surinktas salotas geriau iš karto po gaminimo siųsti ant stalo, nes susmulkinti agurkai greitai pradeda leisti sultis.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Bulves, kiaušinius ir sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Vištieną rankomis padalykite į pluoštus. Agurką supjaustykite plonais griežinėliais. Majonezą, grietinę ir garstyčias sumaišykite šakute.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Pirmuoju sluoksniu sudėkite bulves, šiek tiek pasūdykite ir aptepkite padažu. Ant bulvių sudėkite vištieną ir aptepkite padažu. Ant vištienos dėkite agurkų sluoksnį, šiek tiek druskos ir vėl majonezo padažo. Tada kiaušinio sluoksnis ir majonezas. Paskutinis sluoksnis - sūris.
Kategorijos