Publikavimo data: 2024-06-23
Salotos "Švelnumas" su vištiena ir džiovintomis slyvomis
Džiovintos slyvos yra vienas naudingiausių ir maloniausio skonio džiovintų vaisių. Jos gaunamos iš "Wengerka" veislės slyvų, kurių ypatybė - mažas kauliukas. Džiovinant vaisiai nepraranda vertingų medžiagų, kaip taikant kitus apdorojimo būdus. Džiovintos slyvos yra ryškaus skonio su lengvais dūmo poskoniais, todėl puikiai dera su daugeliu produktų. Sėkmingiausias ir populiariausias derinys salotose yra džiovintos slyvos ir vištiena, ypač virta arba rūkyta.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais. Nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu. Susmulkinkite džiovintas slyvas. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus sutarkuokite stambia tarka. Trynius smulkiai sutrinkite šakute. Susmulkinkite graikinius riešutus. Padažui atskirame dubenyje sumaišykite majonezą, garstyčias, druską ir pipirus.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į dubenį įdėkite serviravimo žiedą. Į jį sudėkite smulkintą vištieną, užpilkite padažu. Tada sudėkite džiovintas slyvas, aptepkite padažu. Toliau sluoksniuokite graikinius riešutus, baltymus ir agurkus, kiekvieną sluoksnį aptepkite padažu. Ant viršaus užbarstykite trynį. Dėkite salotas į šaldytuvą 1 valandai.
Kategorijos