Publikavimo data: 2024-03-24
Salotos "Švelnumas" su vištiena ir grybais sluoksniais
Ši salotų "Tenderness" versija ypatinga tuo, kad jos sluoksniai susideda ne iš vieno ingrediento, kaip paprastai būna, o iš dviejų, todėl skonių derinys yra stulbinantis. Sudėtyje yra vištienos filė, grybų ir kiaušinių - tai reiškia, kad salotos yra neįprastai sočios. Pievagrybius galima pakeisti bet kokiais kitais grybais, o majonezą - grietine. Nepamirškite paruošti kvadratinės formos salotoms.
Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Į puodą įpilkite vandens ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirus pasūdykite, suberkite filė ir virkite 15 minučių. Tada mėsą atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius ir sūrį sutarkuokite vidutine tarka, o baltymus - stambia tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Sumaišykite vištieną, trynius ir 2 valgomuosius šaukštus majonezo. Pasūdykite ir gautą masę padalykite į dvi dalis. Atskirai sumaišykite kiaušinių baltymus su grybais ir taip pat padalykite masę į dvi dalis. Išklokite salotų formą, sudėkite pusę vištienos ir trynių masės ir ją tvirtai sutankinkite. Tada išdėliokite baltymų ir grybų sluoksnį ir pabarstykite svogūnais. Vėl vištienos trynių sluoksnis, ant viršaus - baltymų ir grybų sluoksnis, viską gerai sutankinkite šakute ir aptepkite majonezu. Tada išimkite formą ir apibarstykite sūriu.
Kategorijos