Salotos "Švelnumas" su vištiena ir grybais sluoksniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-24

Salotos "Švelnumas" su vištiena ir grybais sluoksniais

Ši salotų "Tenderness" versija ypatinga tuo, kad jos sluoksniai susideda ne iš vieno ingrediento, kaip paprastai būna, o iš dviejų, todėl skonių derinys yra stulbinantis. Sudėtyje yra vištienos filė, grybų ir kiaušinių - tai reiškia, kad salotos yra neįprastai sočios. Pievagrybius galima pakeisti bet kokiais kitais grybais, o majonezą - grietine. Nepamirškite paruošti kvadratinės formos salotoms.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
239 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Švelnumas" su vištiena ir grybais sluoksniais Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Į puodą įpilkite vandens ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirus pasūdykite, suberkite filė ir virkite 15 minučių. Tada mėsą atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 2

Salotos "Švelnumas" su vištiena ir grybais sluoksniais Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius ir sūrį sutarkuokite vidutine tarka, o baltymus - stambia tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną.

Žingsnis 3

Salotos "Švelnumas" su vištiena ir grybais sluoksniais Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Sumaišykite vištieną, trynius ir 2 valgomuosius šaukštus majonezo. Pasūdykite ir gautą masę padalykite į dvi dalis. Atskirai sumaišykite kiaušinių baltymus su grybais ir taip pat padalykite masę į dvi dalis. Išklokite salotų formą, sudėkite pusę vištienos ir trynių masės ir ją tvirtai sutankinkite. Tada išdėliokite baltymų ir grybų sluoksnį ir pabarstykite svogūnais. Vėl vištienos trynių sluoksnis, ant viršaus - baltymų ir grybų sluoksnis, viską gerai sutankinkite šakute ir aptepkite majonezu. Tada išimkite formą ir apibarstykite sūriu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos