Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos "Švelnumas" su vištiena ir pomidorais
Salotos "Švelnumas" su vištiena ir pomidorais visiškai pateisina savo pavadinimą. Patiekalas lengvas ir maistingas. Kad sumažintumėte kalorijų kiekį, imkite atšaldytą vištienos filė. Mėsos paviršius turi būti blizgus, vienodos spalvos. Kvapas malonus, be pašalinių priemaišų. Pomidorai turi būti tankūs, antraip salotose išsiskirs daug sulčių. Jei tokių pomidorų nėra, išpjaukite šerdį ir salotas ruoškite tik iš minkštimo.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Vištienos filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais arba susmulkinkite į gabalėlius. Pomidorus ir kiaušinius supjaustykite maždaug vienodo dydžio kubeliais. Sūrį sutarkuokite smulkia dantyta tarka.
Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Į serviravimo indo vidurį įdėkite kepimo žiedą. Ant apatinio sluoksnio paskleiskite vištienos mėsą, išlyginkite ją, šiek tiek prispausdami. Pabarstykite druska, užtepkite majonezo sluoksnį. Toliau sudėkite pomidorus, šiek tiek juos sutankinkite. Ant viršaus sudėkite smulkintus kiaušinius. Aptepkite majonezu, šiek tiek prispausdami šaukštu prie kiaušinių paviršiaus. Salotų viršų papuoškite sūrio drožlėmis. Atsargiai nuimkite kepimo žiedą.
Kategorijos