Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Švelnumas" su vištienos filė ir sūriu
Salotos "Švelnumas" su vištiena ir sūriu buvo labai populiarios SSRS, tačiau kas sugalvojo jų receptą, iki šiol nežinoma. Yra daugybė šio patiekalo gaminimo variantų, tačiau į klasikinį salotų receptą visada įeina kiaušiniai ir vištiena. Nuo vištienos mėsos kokybės priklauso gatavo patiekalo skonis. Geriausia naudoti atšaldytus produktus, kurie nebuvo užšaldyti. Šis sotus patiekalas visada ruošiamas sluoksniais, todėl atrodo įspūdingiau ir gali būti patiekiamas prie šventinio stalo.
Žingsnis 1
Išvirkite vištienos filė. Į puodą įpilkite šalto vandens, sudėkite mėsą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai skystis užvirs, nuimkite putas, pasūdykite vandenį, uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 20-25 min. Kai mėsa išvirs, atvėsinkite ją kambario temperatūroje ir smulkiai supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į gilų dubenį sudėkite majonezą, česnaką ir maltus pipirus. Padažą gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Pradėkite formuoti salotas. Sudėkite filė vienodu sluoksniu į serviravimo lėkštę. Viršų aptepkite padažu. Ant filė viršaus sudėkite tarkuotus kiaušinius ir vėl patepkite padažu. Suformuokite naują morkų sluoksnį ir aptepkite padažu.
Žingsnis 4
Baigti gaminti. Ant morkų uždėkite sūrio sluoksnį ir užpilkite padažo. Papuoškite patiekalą smulkiai tarkuotais tryniais. Dėkite salotas į šaldytuvą 1 valandai, kad gerai įsigertų.
Kategorijos