Publikavimo data: 2024-09-17
Salotos "Švelnumas" su vištienos filė ir šviežiais agurkais
Salotas "Švelnumas" galima ruošti ir sluoksniuotas, ir mišrias. Tarp ingredientų būtinai turi būti vištienos ir šviežių agurkų. Vištienos filė galima naudoti virtą, keptą ant grotelių, įdomus skonis atsiskleidžia su rūkyta krūtinėle. Viršutinį salotų sluoksnį galima papuošti virtomis arba šviežiomis daržovėmis, tarkuotu kietuoju sūriu ir vištienos kiaušinių tryniais.
Žingsnis 1
Išvirkite vištienos filė. Į puodą įpilkite vandens ir sudėkite vištieną. Užvirinkite vandenį, nusunkite ir įpilkite naujo vandens. Kai vanduo užvirs, nugriebkite putas skepetaite, pasūdykite ir virkite 30 minučių ant silpnos ugnies. Atvėsinkite filė ir supjaustykite kubeliais arba susmulkinkite skaidulomis.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaušinius salotoms. Kiaušinius pripilkite į puodą vandens ir pastatykite ant didelės ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite kiaušinius 3-4 minutes. Supylę į dubenį šaltą vandenį, perkelkite ten kiaušinius ir atvėsinkite juos vandenyje. Taip lukštus bus lengviau atskirti. Kiaušinius nulupkite ir sutrinkite šakute. Palikite 2-3 trynius papuošimui.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į dubenį sudėkite grietinę ir majonezą. Česnaką išspauskite per spaudiklį, sudėkite į padažą, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Pradėkite dėlioti sluoksnius. Ant lėkštės dugno arba lėkštės su šonais sudėkite virtą vištieną. Apšlakstykite ją padažu ir apibarstykite smulkintais kiaušiniais, pasūdykite juos ir tada užpilkite padažu. Išdėliokite virtas morkas, pasūdykite ir sudėkite sūrį, tada padažo sluoksnį. Paskutiniu sluoksniu sudėkite agurkų griežinėlius.
Kategorijos