Salotos "Švelnumas" su vištienos filė pagal žingsnius pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Salotos "Švelnumas" su vištienos filė pagal žingsnius

Salotų "Tenderness" paruošimas susideda iš paprastų palaipsniui atliekamų veiksmų - paruošti reikiamus produktus, juos supjaustyti, išdėlioti sluoksniais, kiekvieną iš jų patepti majonezu ir pasiųsti mirkti į šaldytuvą. Dažniausiai užkandis gaminamas iš vištienos, kiaušinių ir daržovių. Norint atsikratyti svogūnų kartumo, jie marinuojami acte arba laikomi karštame vandenyje. Jei norite, kad salotos gautųsi puresnės, užberkite lydyto sūrio. Kad sūrį būtų lengviau sutarkuoti, palaikykite jį šaldiklyje apie 15 minučių.
Gaminimo laikas
220 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Švelnumas" su vištienos filė pagal žingsnius Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus. Baltąjį svogūną supjaustykite ketvirčiais, atskirkite skaidulomis. Supilkite cukrų ir druską, actą ir stiklinę verdančio vandens. Palikite 15 minučių. Tada sudėkite ant popierinių rankšluosčių.

Žingsnis 2

Salotos "Švelnumas" su vištienos filė pagal žingsnius Žingsnis 2
Kol svogūnai marinuojami, paruoškite likusius ingredientus. Vištienos filė supjaustykite atsitiktine tvarka arba padalykite į skaidulas. Bulves ir lydytą sūrį sutarkuokite stambia tinkline tarka į skirtingus dubenėlius. Kiaušinių baltymus sutarkuokite per smulkia dantyta tarką, o trynius sutrinkite.

Žingsnis 3

Salotos "Švelnumas" su vištienos filė pagal žingsnius Žingsnis 3
Suformuokite patiekalą. Ant plačios plokščios lėkštės dugno išdėliokite smulkintą paukštieną, nupieškite majonezo tinklelį. Ant viršaus - marinuotų svogūnų ir tarkuotų bulvių sluoksniai. Daržoves aptepkite majonezu. Tada ant paviršiaus paskleiskite kiaušinių trynius ir sūrio drožles. Vėl nubrėžkite majonezo tinklelį ir salotų formavimą užbaigkite tarkuotais kiaušinių baltymais. Dėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos