Publikavimo data: 2024-04-02
Salotos "Tbilisis"
Tbilisio salotos - tai populiarios gruziniškos salotos su jautiena, raudonosiomis pupelėmis, saldžiosiomis paprikomis, kalendromis ir graikiniais riešutais. Jos išsiskiria gaiviu aštriu skoniu, nes į jas dedama aitriosios paprikos, česnako ir hopli-suneli prieskonių. Salotos tradiciškai gardinamos alyvuogių aliejumi ir vyno actu arba citrinų sultimis. Salotos "Tbilisis" pasirodo esančios labai ryškios, skanios ir pikantiškos, taip pat sveikos, nes jų sudėtyje yra tik mėsos ir daržovių.
Žingsnis 1
Virtą jautieną supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Paprikas supjaustykite nedideliais 1 cm dydžio kvadratėliais.
Žingsnis 3
Nupjaukite kelis plonus aitriosios paprikos griežinėlius. Smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite kalendrą ir krapus.
Žingsnis 5
Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais griežinėliais arba ketvirčiais.
Žingsnis 6
Gilioje salotinėje sumaišykite paprikas, jautieną, pupeles, raudonąjį svogūną, žoleles, česnaką ir aitriąją papriką.
Žingsnis 7
Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis ir išmaišykite. Salotas galima patiekti iš karto, bet geriau leisti joms pastovėti 30 minučių.
Kategorijos