Salotos "Tbilisis" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Salotos "Tbilisis"

Tbilisio salotos - tai populiarios gruziniškos salotos su jautiena, raudonosiomis pupelėmis, saldžiosiomis paprikomis, kalendromis ir graikiniais riešutais. Jos išsiskiria gaiviu aštriu skoniu, nes į jas dedama aitriosios paprikos, česnako ir hopli-suneli prieskonių. Salotos tradiciškai gardinamos alyvuogių aliejumi ir vyno actu arba citrinų sultimis. Salotos "Tbilisis" pasirodo esančios labai ryškios, skanios ir pikantiškos, taip pat sveikos, nes jų sudėtyje yra tik mėsos ir daržovių.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
118 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 4.12/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Tbilisis" Žingsnis 1
Virtą jautieną supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Salotos "Tbilisis" Žingsnis 2
Paprikas supjaustykite nedideliais 1 cm dydžio kvadratėliais.

Žingsnis 3

Salotos "Tbilisis" Žingsnis 3
Nupjaukite kelis plonus aitriosios paprikos griežinėlius. Smulkiai supjaustykite česnaką.

Žingsnis 4

Salotos "Tbilisis" Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite kalendrą ir krapus.

Žingsnis 5

Salotos "Tbilisis" Žingsnis 5
Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais griežinėliais arba ketvirčiais.

Žingsnis 6

Salotos "Tbilisis" Žingsnis 6
Gilioje salotinėje sumaišykite paprikas, jautieną, pupeles, raudonąjį svogūną, žoleles, česnaką ir aitriąją papriką.

Žingsnis 7

Salotos "Tbilisis" Žingsnis 7
Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis ir išmaišykite. Salotas galima patiekti iš karto, bet geriau leisti joms pastovėti 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos