Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Traškios" su skrebučiais
Šį salotų receptą sugalvojau tiesiog akimirksniu, nes man reikėjo pagaminti salotas atvykstantiems svečiams, o laiko trūko. Peržvelgusi šaldytuvo turinį, nusprendžiau pagaminti šias salotas. Jos pasirodė labai skanios, švelnios, lengvos ir gana maistingos. Beje, jos patiko ir svečiams. O svarbiausia, kad jos paruošiamos labai greitai, svarbiausia visus ingredientus turėti namuose. O salotų pavadinimą sugalvojau todėl, kad 3 salotų sudedamosios dalys yra traškios: salotos, agurkai ir džiūvėsėliai. Ir dar vienas svarbus dalykas: salotas reikia ruošti prieš pat patiekiant, taip jos bus skanesnės.
Žingsnis 1
Agurką ir pusiau rūkytą dešrą supjaustykite griežinėliais, o salotinį svogūną - pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite griežinėliais supjaustytą agurką, dešrą ir svogūną su žaliaisiais žirneliais, majonezu ir druska.
Žingsnis 3
Į plokščią lėkštę sudėkite dideliais gabalais supjaustytas aisbergo salotas.
Žingsnis 4
Iš anksto sumaišytus salotų ingredientus sudėkite ant aisbergo salotų.
Žingsnis 5
Ant salotų viršaus atsitiktine tvarka išdėliokite kruopas.
Kategorijos