Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos "Tsarsky", klasikinis receptas
Kadaise salotos taip vadinosi dėl to, kad produktai buvo neprieinami ir brangūs. Tik nedaugelis žmonių galėjo sau leisti tokias salotas. Šiandien bet kuri šeimininkė bent kartą per metus gali pasigaminti salotų "Carskij". Pagal klasikinį receptą salotų pagrindą sudaro raudonoji žuvis, krevetės ir raudonieji ikrai. Salotos pasižymi originalumu, ryškumu ir paruošimo paprastumu. Užkandį galima patiekti ir įprastame salotiniame inde, ir mažose tartaletėse.
Žingsnis 1
Išvirkite krevetes. Krevetes sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, įberkite truputį druskos ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Virkite apie 5 minutes. Tada krevetes išimkite skepetaite, nulupkite ir supjaustykite, palikdami tris sveikas krevetes salotoms papuošti.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą su smulkintu česnaku.
Žingsnis 3
Surinkite "karališkąsias" salotas. Produktus sluoksniuokite tokia tvarka: bulvės, druska, padažas, kiaušiniai, padažas, lašiša, padažas, krapai, krevetės, padažas, ikrai, morkos, padažas. Palaikykite salotas šaldytuve 30 minučių ir patiekite.
Kategorijos