Publikavimo data: 2025-08-20
Salotos "Vėžlys" su ananasais ir džiovintomis slyvomis
Patiekalo išvaizda dažnai vaidina ne paskutinį vaidmenį. O kai kas net sako, kad ji sudaro jei ne didžiąją, tai bent pusę skonio. Šiandien, naudodamiesi šiuo receptu, išmoksite paruošti neįprastas salotas, pagamintas vėžlio ryškiu kiautu. Tokioms salotoms paruošti nereikia ieškoti retų ar brangių produktų, visą dieną praleisti virtuvėje ar turėti rimtų žinių kulinarijos srityje. Norėdami pradžiuginti savo šeimą ar nustebinti svečius, rekomenduojame jums paruošti vėžlio salotas.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Atidėkite jį į šalį.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite vidutine arba smulkia tarka. Atidėkite jį į šalį.
Žingsnis 3
Smulkiai sutarkuokite kiaušinį.
Žingsnis 4
Iš ryžių suformuokite ploną ovalą. Atskirame dubenyje šakute sutrinkite skumbrės konservus. Žuvį sudėkite ant ryžių.
Žingsnis 5
Tada sluoksniuokite svogūnus. Stenkitės kruopščiai išdėlioti ingredientus ir įsitikinkite, kad sluoksniai nesusimaišo.
Žingsnis 6
Sudėkite sūrį, aptepkite sluoksnį majonezu ir apibarstykite būsimo vėžlio "liemenį" tarkuotu kiaušiniu.
Žingsnis 7
Jei naudojate ananasus apskritimais, supjaustykite juos nedideliais trikampiais gabalėliais. Jei ananasus jau supjaustėte griežinėliais, šį veiksmą galite praleisti.
Žingsnis 8
Ant vėžlio nugaros taip pat uždėkite džiovintų slyvų ir griežinėliais supjaustytų ananasų. Tada kiaušinį perpjaukite į ketvirčius. Iš kiekvieno ketvirčio padarykite kojas. Iš viso kiaušinio padarykite galvą. Akis galima padaryti iš gvazdikėlių. Patiekalas paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos