Publikavimo data: 2025-08-19
Salotos "Želvelė" iš žuvies konservų su džiovintomis slyvomis
Kaip nustebinti svečius prie šventinio stalo neišlaidaujant? Kuo vaišinti tuos, kurie jau viską išbandė? Ką paruošti šventei, jei standartinės salotos, pavyzdžiui, alyvuogių, krabų, tiesiog nusibodo? Šis receptas padės jums pasigaminti originalių salotų, kad jos neišeitų per cent. Slyvos, konservuota skumbrė ir sūris - neįprastas, bet nuo to ne mažiau skanus derinys. Originali forma, įdomus nebrangių, bet skanių produktų derinys - štai visa paslaptis.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Atidėkite jį į šalį.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite vidutine arba smulkia tarka. Atidėkite jį į šalį.
Žingsnis 3
Smulkiai sutarkuokite kiaušinį.
Žingsnis 4
Iš ryžių suformuokite ploną ovalą. Atskirame dubenyje šakute sutrinkite skumbrės konservus. Žuvį sudėkite ant ryžių.
Žingsnis 5
Tada sluoksniuokite svogūnus. Stenkitės kruopščiai išdėlioti ingredientus ir įsitikinkite, kad sluoksniai nesusimaišo.
Žingsnis 6
Sudėkite sūrį, aptepkite sluoksnį majonezu ir apibarstykite būsimo vėžlio "liemenį" tarkuotu kiaušiniu.
Žingsnis 7
Ant vėžlio nugaros uždėkite džiovintų slyvų. Tada kiaušinį perpjaukite į ketvirčius. Iš kiekvieno ketvirčio padarykite kojas. Iš viso kiaušinio padarykite galvą. Akis galima padaryti iš gvazdikėlių.
Kategorijos