Publikavimo data: 2024-09-16
Salotų "Švelnumas" receptas žingsnis po žingsnio
Norint pasigaminti šią salotų versiją "Švelnumas", reikia kalmarų, grybų, kiaušinių ir majonezo. Pirkdami grybus įsitikinkite, kad jie yra švarūs ir sausi. Ant jų neturi būti gleivėtų apnašų, daug įdubimų ir dėmių. Šaldytuose grybuose leidžiama tik minimalus ledo kiekis. Rinkdamiesi kalmarus, atkreipkite dėmesį į mėsos spalvą po oda. Ji turėtų būti šviesiai kreminė. Geltona spalva rodo pakartotinį atitirpinimą, o pieno baltumo - apdorojimą cheminėmis medžiagomis.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Įdėkite kalmarus į šiek tiek pasūdytą ir užvirintą vandenį. Kai užvirs, palaikykite jį apie 40 sekundžių ir išjunkite. Kalmarus ir grybus supjaustykite juostelėmis. Atskirai supjaustykite trynius ir baltymus.
Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Dviejuose skirtinguose dubenyse sumaišykite grybus su majonezu ir kalmarus su majonezu. Produktus į salotinę dėkite sluoksniais tokia tvarka: kalmarai, tryniai, grybai, baltymai, majonezas.
Kategorijos