Publikavimo data: 2024-06-23
Šalta mėsa ant rūgščios tešlos
Daugelį gali nustebinti įprasto šaltibarščių ir rūgpienio derinys, tačiau tokį skonio derinį naudojo mūsų protėviai. Šį patiekalą galima vadinti seniai pamiršta okroška, kurią rusai valgė dar XIX amžiuje. Nuo to laiko receptas šiek tiek pasikeitė, o kolodecas ir okroška mums tapo dviem skirtingais patiekalais. Tačiau kiekvienas, paragavęs kolodetų su okroška, lieka patenkintas. Pabandykite jį pagaminti pagal šį receptą.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Vištienos šlauneles nuleiskite į šaltą vandenį. Įberkite pusę paprikos ir pipirų. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Į puodą sudėkite svogūnus, česnakus ir morkas. Palikite virti ant silpnos ugnies 4 valandas. Likus valandai iki virimo pabaigos pasūdykite.
Žingsnis 2
Leiskite šaltkrepšiui sukietėti. Atvėsinkite sultinį, perkoškite ir atskieskite jame želatiną. Atvėsinkite mėsą, atskirkite ją nuo kaulo ir sudėkite į formą. Užpildykite sultiniu ir įdėkite į šaldytuvą 6 valandoms.
Žingsnis 3
Paruoškite rūgpienio pagrindu pagamintus kolodetus. Sukietėjusius kolodetus supjaustykite kubeliais. Į jį sudėkite smulkintus žaliuosius svogūnus, petražoles ir ridikėlius. Išmaišykite. Vėl įpilkite grietinės ir paprikos, dar kartą išmaišykite. Supilkite rūgpienį ir išpilstykite į lėkštes.
Kategorijos