Publikavimo data: 2024-04-06
Šaltalankių želė
Šaltalankių želė dažnai ruošiama žiemai. Uogos pasižymi želė savybėmis, todėl recepte yra tik du produktai - šaltalankiai ir cukrus. Želė gali būti laikoma šaldytuve. Vartojama imunitetui stiprinti, nes šaltalankiuose gausu flavonoidų ir aminorūgščių. Patiekalui rinkitės ryškiai geltonus prinokusius šaltalankius. Uogos neturi būti sutrūkinėjusios, vaisiai turi būti sausi, nesulipę, tankūs liečiant.
Žingsnis 1
Paruoškite šaltalankių sultis. Supilkite uogas į puodą arba uogienės indą. Uogas kaitinkite 10-15 minučių. Per tą laiką jos turėtų sprogti ir pradėti leisti sultis. Paimkite sietelį ir šaukštu sutrinkite uogas. Ant sieto turi likti odelės ir sėklos.
Žingsnis 2
Išvirkite šaltalankius su cukrumi. Supilkite sultis į puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies, supilkite cukrų ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Kai sirupas užvirs, virkite jį 10-12 minučių, nugriebkite putas.
Žingsnis 3
Paruoškite želė laikymui. Supilkite želė į stiklainius, sandariai užsukite dangtelius. Leiskite produktui atvėsti iki kambario temperatūros, tada padėkite šaltalankių želė į šaldytuvą.
Kategorijos