Publikavimo data: 2024-06-12
Šaltas vanduo iš kastetų ir vištienos blauzdų
Garsiausias slavų virtuvės patiekalas, be kurio neapsieina nė viena šventinė puota! Kholodets reikalauja daug laiko gaminimui ir specialaus paruošimo. Prieš verdant mėsą būtina ją pamirkyti, ilgai virti, o tada laukti, kol cholodets visiškai sukietės. Tačiau šis patiekalas tikrai vertas pastangų! Ypač skanūs yra cholodetai ant kiaulienos nugarinės ir vištienos blauzdos. Blauzdelė sultiniui nesuteikia daug riebalų, tačiau mėsos išskiriamos želatininės "lipnios" medžiagos padaro sultinį tirštesnį!
Žingsnis 1
Paimkite gilią keptuvę ir sudėkite į ją vištienos blauzdą bei nugarinę. Dėl skonio pridėkite nuluptų morkų ir svogūnų. Visus ingredientus užpilkite vandeniu. Įberkite juodųjų pipirų ir lauro lapų.
Žingsnis 2
Užvirinkite vandenį ir nugriebkite paviršiuje susidariusias putas. Palaikykite vandenį švelniai verdantį ir virkite 6 valandas. Nemaišykite ir nepilkite į puodą daugiau vandens.
Žingsnis 3
Iš puodo išpilkite sultinį per dvigubą sūrmaišį. Sultinį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 4
Ant pjaustymo lentos atskirkite mėsą nuo blauzdos ir nugarinę nuo kaulo. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sutarkuokite česnaką ir susmulkinkite krapus.
Žingsnis 5
Giliame dubenyje sumaišykite smulkiai supjaustytą kiaulienos nugarinę, vištienos blauzdelę, česnaką ir žoleles.
Žingsnis 6
Mėsos, česnakų ir prieskoninių žolelių mišinį lygiu sluoksniu sudėkite į švarią formą. Tada užpilkite mėsos sultiniu.
Žingsnis 7
Įdėkite formą į šaldytuvą, kol šaltkrepšis visiškai sustings. Vištienos ir kastinio sriuba paruošta!
Kategorijos