Publikavimo data: 2024-06-23
Šaltis ugnyje
Petras Didysis buvo didelis šaltibarščių mėgėjas. Pusryčiams jis dažnai reikalaudavo užkandžio su marinuotais agurkais. Patiekalas būdavo ruošiamas iš anksto, kad caras ant stalo visada turėtų savo mėgstamą patiekalą. Cholodecą ir šiandien lengva pasigaminti bet kokiomis sąlygomis. Netgi verdant jį, pavyzdžiui, katile. Tam reikia nedidelio produktų rinkinio ir šiek tiek kantrybės. Užkandį galima gaminti ir ant atviros ugnies, ir ant dujinės viryklės. Mėsą reikia gerai išvirti ant mažos ugnies, kad užkandis gautųsi sotus ir tirštas. Į šį receptą nereikia dėti želatinos.
Žingsnis 1
Paruoškite atsargas. Išmirkytas kiaulės kojas ir vištieną supjaustykite stambiais gabalais. Sudėkite į katilą, užpilkite vandeniu, kad jis visiškai apsemtų produktus. Įjunkite didelę kaitrą. Leiskite užvirti. Nukoškite susidariusias putas. Druska. Sumažinkite kaitrą. Virkite po dangčiu 3 valandas. Sudėkite morkas ir svogūnus. Virkite dar 2 valandas. Likus 30 minučių iki virimo pabaigos sudėkite česnaką, lauro lapą, pipirus.
Žingsnis 2
Paruoškite šaltibarščius. Mėsą iš sultinio išimkite skepetaite, atskirkite ją nuo kaulų. Smulkiai supjaustykite peiliu. Sultinį kelis kartus perkoškite per sietelį arba marlę, kad jis taptų beveik skaidrus. Mėsą sudėkite į šaldymo indą, užpilkite sultiniu, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaltą vietą 6-8 valandoms, kad sukietėtų.
Kategorijos