Publikavimo data: 2024-06-08
Sama su sūriu ir žolelėmis orkaitėje
Samsa su sūriu ir žolelėmis - puikus kepinys vegetarams ir visiems, kurie mėgsta sūrį. Įdarui rinkitės sūrelius: brynzą, suluguni arba Adygėjos sūrį. Tradiciškai samsa kepama tandyrinėje krosnyje, tačiau namuose ją galima kepti ir orkaitėje. Paprastai samsa tešla ruošiama atskirai. Tačiau jei nėra daug laiko, galima paimti paruoštos sluoksniuotos tešlos, greitai suformuoti trikampėlius ir siųsti juos į orkaitę.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą samsai. Į gilų dubenį supilkite persijotus miltus, vandenį, actą, sviestą ir druską. Sumaišykite visus ingredientus ir išminkykite iki vientisos konsistencijos. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite sūrio įdarą. Sumaišykite tarkuotą sūrį, smulkintas kalendras ir žaliuosius svogūnus. Supilkite saulėgrąžų aliejų, druską ir pipirus ir viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Suvyniokite samosas. Supjaustykite tešlą į kelias dalis ir kiekvieną iš jų iškočiokite į nedidelę ploną duonelę. Į duonelės vidurį dėkite įdaro ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 4
Iškepkite sūrio samosas. Kepimo skardą patepkite saulėgrąžų aliejumi ir sudėkite ant jos samosas siūle žemyn. Kiekvieną trikampį patepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Tada pašaukite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę 20-25 min. Paruoštus samosas apipurkškite vandeniu ir 2 minutėms uždenkite rankšluosčiu.
Kategorijos