Sama su varške ir žolelėmis iš sluoksniuotos tešlos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Sama su varške ir žolelėmis iš sluoksniuotos tešlos

Samsa su varške ir žolelėmis iš paruoštos sluoksniuotos tešlos yra puikus greito ir skanaus kepimo variantas. Rinkitės mielinę tešlą, ji pakils orkaitėje ir samsa bus dar skanesnė. Varškės ir žolelių derinys labai švelnus, samsa tiesiog tirpsta burnoje. Apetitišką auksinę plutelę kepiniams suteikia kiaušinio trynys, kuriuo tešla padengiama prieš siunčiant į orkaitę. Paruoštą samsa galima patiekti ne tik karštą, bet ir šaltą.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
235 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.53/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sama su varške ir žolelėmis iš sluoksniuotos tešlos Žingsnis 1
Pagaminkite varškės įdarą. Sudėkite varškę į dubenį ir sutrinkite ją šakute. Tada į dubenį įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę, žoleles, česnaką, druską, pipirus ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Sama su varške ir žolelėmis iš sluoksniuotos tešlos Žingsnis 2
Suformuokite samosas. Plonai iškočiokite sluoksniuotą tešlą ir supjaustykite vienodais kvadratėliais. Į kiekvieno kvadrato vidurį dėkite varškės įdaro. Suklijuokite kraštus, patepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.

Žingsnis 3

Sama su varške ir žolelėmis iš sluoksniuotos tešlos Žingsnis 3
Iškepkite samosas su varške. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite samosas ant jos siūle žemyn. Dėkite skardą į karštą orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, kol paruduos. Išdėliokite ant lėkštės ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos