Publikavimo data: 2024-06-08
Sama su varške ir žolelėmis iš sluoksniuotos tešlos
Samsa su varške ir žolelėmis iš paruoštos sluoksniuotos tešlos yra puikus greito ir skanaus kepimo variantas. Rinkitės mielinę tešlą, ji pakils orkaitėje ir samsa bus dar skanesnė. Varškės ir žolelių derinys labai švelnus, samsa tiesiog tirpsta burnoje. Apetitišką auksinę plutelę kepiniams suteikia kiaušinio trynys, kuriuo tešla padengiama prieš siunčiant į orkaitę. Paruoštą samsa galima patiekti ne tik karštą, bet ir šaltą.
Žingsnis 1
Pagaminkite varškės įdarą. Sudėkite varškę į dubenį ir sutrinkite ją šakute. Tada į dubenį įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę, žoleles, česnaką, druską, pipirus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite samosas. Plonai iškočiokite sluoksniuotą tešlą ir supjaustykite vienodais kvadratėliais. Į kiekvieno kvadrato vidurį dėkite varškės įdaro. Suklijuokite kraštus, patepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 3
Iškepkite samosas su varške. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite samosas ant jos siūle žemyn. Dėkite skardą į karštą orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, kol paruduos. Išdėliokite ant lėkštės ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Kategorijos