Publikavimo data: 2024-06-15
Šampano musaka
Norėdami pasigaminti musaką su šampanu, pirmiausia pakepinkite svogūnus su malta mėsa, tada įberkite druskos, prieskonių ir pagrindinį ingredientą - šampaną, tada palikite troškintis ant silpnos ugnies uždengę dangčiu bent 20 minučių. Dėl putojančio vyno mėsa tampa labai minkšta, sultinga ir aromatinga. Paruošta musaka supjaustoma porcijomis ir valgoma tiek šalta, tiek karšta. Šis patiekalas yra savarankiškas, tačiau kartais prie jo patiekiamas šviežiai paruoštas tirštas tirštas pomidorų padažas.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Į puodą įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir ant vidutinės ugnies apie 30 sekundžių pakepinkite miltus. Nuolat maišydami plakikliu, į padažą plona srovele supilkite karštą pieną. Padažą užvirinkite ant silpnos ugnies ir virkite 3 minutes. Sudėkite sūrį ir gerai išmaišykite. Įberkite muskato riešuto ir palikite, kad įsigertų.
Žingsnis 2
Apkepkite baklažaną. Apkepkite baklažanus iš abiejų pusių augaliniame aliejuje po 3 minutes. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies 5 minutes. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, druską ir mėsos prieskonius ir reguliariai maišydami kepkite 10 minučių. Į maltą mėsą sudėkite pomidorus ir šampaną, gerai išmaišykite, uždenkite ir 20 min. troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 4
Iškepkite musaką. Į kepimo indą sudėkite pusę baklažanų kaip pirmąjį sluoksnį, tada - mėsos įdarą, uždenkite likusiais baklažanais. Užpilkite padažu ir pabarstykite sūriu. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos