Šampano musaka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Šampano musaka

Norėdami pasigaminti musaką su šampanu, pirmiausia pakepinkite svogūnus su malta mėsa, tada įberkite druskos, prieskonių ir pagrindinį ingredientą - šampaną, tada palikite troškintis ant silpnos ugnies uždengę dangčiu bent 20 minučių. Dėl putojančio vyno mėsa tampa labai minkšta, sultinga ir aromatinga. Paruošta musaka supjaustoma porcijomis ir valgoma tiek šalta, tiek karšta. Šis patiekalas yra savarankiškas, tačiau kartais prie jo patiekiamas šviežiai paruoštas tirštas tirštas pomidorų padažas.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
203 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šampano musaka Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Į puodą įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir ant vidutinės ugnies apie 30 sekundžių pakepinkite miltus. Nuolat maišydami plakikliu, į padažą plona srovele supilkite karštą pieną. Padažą užvirinkite ant silpnos ugnies ir virkite 3 minutes. Sudėkite sūrį ir gerai išmaišykite. Įberkite muskato riešuto ir palikite, kad įsigertų.

Žingsnis 2

Šampano musaka Žingsnis 2
Apkepkite baklažaną. Apkepkite baklažanus iš abiejų pusių augaliniame aliejuje po 3 minutes. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.

Žingsnis 3

Šampano musaka Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies 5 minutes. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, druską ir mėsos prieskonius ir reguliariai maišydami kepkite 10 minučių. Į maltą mėsą sudėkite pomidorus ir šampaną, gerai išmaišykite, uždenkite ir 20 min. troškinkite ant silpnos ugnies.

Žingsnis 4

Šampano musaka Žingsnis 4
Iškepkite musaką. Į kepimo indą sudėkite pusę baklažanų kaip pirmąjį sluoksnį, tada - mėsos įdarą, uždenkite likusiais baklažanais. Užpilkite padažu ir pabarstykite sūriu. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos