Publikavimo data: 2025-08-19
Šampinjonai, kepti grietinėlėje
Nelabai sudėtingas grybų gaminimo receptas. Tinka kaip priedas prie žuvies arba kaip garnyras.
Žingsnis 1
Išvalykite grybus nuo šiukšlių ir tamsių dėmių, nusausinkite.
Žingsnis 2
Didelius pievagrybius supjaustykite į 2 arba 4 dalis, jei turite mini pievagrybius, jų pjaustyti nereikia.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Česnaką išspauskite per presą arba sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 5
Keptuvėje pakepinkite svogūną, kol suminkštės, ir suberkite česnaką.
Žingsnis 6
Pagal skonį sudėkite grybus, druską ir prieskonius. Kepkite 10 minučių.
Žingsnis 7
Sudėkite grybus į kepimo indą ir supilkite grietinėlę. Pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Žingsnis 8
Išimkite iš orkaitės, pabarstykite šviežiomis žolelėmis pagal pageidavimą.
Kategorijos