Šampinjonai, kepti grietinėlėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Šampinjonai, kepti grietinėlėje

Nelabai sudėtingas grybų gaminimo receptas. Tinka kaip priedas prie žuvies arba kaip garnyras.
Gaminimo laikas
59 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
61 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.74/5 (31 bal.)

Žingsnis 1

Šampinjonai, kepti grietinėlėje Žingsnis 1
Išvalykite grybus nuo šiukšlių ir tamsių dėmių, nusausinkite.

Žingsnis 2

Šampinjonai, kepti grietinėlėje Žingsnis 2
Didelius pievagrybius supjaustykite į 2 arba 4 dalis, jei turite mini pievagrybius, jų pjaustyti nereikia.

Žingsnis 3

Šampinjonai, kepti grietinėlėje Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.

Žingsnis 4

Šampinjonai, kepti grietinėlėje Žingsnis 4
Česnaką išspauskite per presą arba sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 5

Šampinjonai, kepti grietinėlėje Žingsnis 5
Keptuvėje pakepinkite svogūną, kol suminkštės, ir suberkite česnaką.

Žingsnis 6

Šampinjonai, kepti grietinėlėje Žingsnis 6
Pagal skonį sudėkite grybus, druską ir prieskonius. Kepkite 10 minučių.

Žingsnis 7

Šampinjonai, kepti grietinėlėje Žingsnis 7
Sudėkite grybus į kepimo indą ir supilkite grietinėlę. Pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.

Žingsnis 8

Šampinjonai, kepti grietinėlėje Žingsnis 8
Išimkite iš orkaitės, pabarstykite šviežiomis žolelėmis pagal pageidavimą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, užkandis, julienas, tartaletės, naujametiniai užkandžiai, karšti naujametiniai patiekalai, receptų knyga, grybų tartaletės, vakarienė su vištienos filė, julienas su grybais

Kategorijos