Publikavimo data: 2025-08-17
Šampinjonai su raudonąja lašiša
Visi žino, kad raudona žuvis yra labai maistinga ir naudinga. Joje yra medžiagų, be kurių neįmanomas visavertis žmogaus gyvenimas: fosforo, riebalų ir organizmui būtinų vitaminų. Ypač svarbu, kad upių ir jūrų dovanos būtų moterų ir vaikų mitybos racione. Be to, iš raudonųjų žuvų kepsnių galima paruošti gardžių patiekalų, kurie patiks visai šeimai.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, o sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Jei turite visą lašišos gabalą - supjaustykite jį 2-3 cm storio kepsniais, pasūdykite ir papipirinkite, aptepkite majonezu.
Žingsnis 3
Paimkite orkaitėje naudojamą kepimo indą, išdėliokite kepintus svogūnus, ant jų sudėkite lašišą. Ant žuvies sudėkite grybų griežinėlius.
Žingsnis 4
Pašaukite žuvį į orkaitę ir kepkite 30 minučių 200⁰C temperatūroje, likus 10 minučių iki pabaigos apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos