Publikavimo data: 2024-05-01
Samsa apie kefyrą
Su kefyru virta samsa būna ypač puri ir skani. Kefyras sukelia fermentaciją, dėl kurios padidėja tešlos klampumas ir plastiškumas, padidėja sodos ar mielių rauginimo poveikis. Įdarui naudokite rūgščius obuolius ir kietas kriaušes. Tikrasis kokybės kriterijus yra vaisių tankis. Jei kriaušė pernokusi arba sugedusi, ji bus minkšta ir lanksti. Geros kriaušės spalva gali būti ne visiškai vienalytė, tačiau būdingos rudos dėmės ant odelės dažnai suteikia intensyvesnį skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite skystąją tešlos dalį. Į dubenį įmuškite 1 kiaušinį ir suplakite su druska. Supilkite kefyrą ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Užminkykite samtį tešlos. Į gilų dubenį supilkite pusę miltų, persijotų su soda. Ant viršaus supilkite kiaušinius ir kefyrą ir pradėkite atsargiai maišyti. Jei kefyras nėra labai rūgštus, papildomai galite naudoti actą arba citrinos sultis, kad užgesintumėte sodą. Įpilkite augalinio aliejaus. Tada palaipsniui supilkite likusius miltus, kol tešla nebelips prie rankų. Tada padalykite ją į mažus gabalėlius ir palikite po švariu rankšluosčiu 20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Kriaušes ir obuolius sumaišykite su cukrumi ir palikite 5-7 min.
Žingsnis 4
Iškočiokite tešlą kefyrui samsa. Atsargiai iškočiokite tešlą 3-4 mm storio sluoksniu. Supjaustykite nedideliais gabalėliais, tada į vidurį dėkite 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro. Padarykite trikampėlius, pakeldami tešlos kraštus į vidurį.
Žingsnis 5
Pradėkite kepti orkaitėje. Sudėkite gabalėlius ant aliejumi pateptos kepimo skardos siūle žemyn. Viršų patepkite plaktu kiaušiniu. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25-35 minutes, kol iškeps.
Kategorijos