Samsa apie kefyrą pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Samsa apie kefyrą

Su kefyru virta samsa būna ypač puri ir skani. Kefyras sukelia fermentaciją, dėl kurios padidėja tešlos klampumas ir plastiškumas, padidėja sodos ar mielių rauginimo poveikis. Įdarui naudokite rūgščius obuolius ir kietas kriaušes. Tikrasis kokybės kriterijus yra vaisių tankis. Jei kriaušė pernokusi arba sugedusi, ji bus minkšta ir lanksti. Geros kriaušės spalva gali būti ne visiškai vienalytė, tačiau būdingos rudos dėmės ant odelės dažnai suteikia intensyvesnį skonį.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
201 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
36 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Samsa apie kefyrą Žingsnis 1
Paruoškite skystąją tešlos dalį. Į dubenį įmuškite 1 kiaušinį ir suplakite su druska. Supilkite kefyrą ir atsargiai išmaišykite.

Žingsnis 2

Samsa apie kefyrą Žingsnis 2
Užminkykite samtį tešlos. Į gilų dubenį supilkite pusę miltų, persijotų su soda. Ant viršaus supilkite kiaušinius ir kefyrą ir pradėkite atsargiai maišyti. Jei kefyras nėra labai rūgštus, papildomai galite naudoti actą arba citrinos sultis, kad užgesintumėte sodą. Įpilkite augalinio aliejaus. Tada palaipsniui supilkite likusius miltus, kol tešla nebelips prie rankų. Tada padalykite ją į mažus gabalėlius ir palikite po švariu rankšluosčiu 20 minučių.

Žingsnis 3

Samsa apie kefyrą Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Kriaušes ir obuolius sumaišykite su cukrumi ir palikite 5-7 min.

Žingsnis 4

Samsa apie kefyrą Žingsnis 4
Iškočiokite tešlą kefyrui samsa. Atsargiai iškočiokite tešlą 3-4 mm storio sluoksniu. Supjaustykite nedideliais gabalėliais, tada į vidurį dėkite 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro. Padarykite trikampėlius, pakeldami tešlos kraštus į vidurį.

Žingsnis 5

Samsa apie kefyrą Žingsnis 5
Pradėkite kepti orkaitėje. Sudėkite gabalėlius ant aliejumi pateptos kepimo skardos siūle žemyn. Viršų patepkite plaktu kiaušiniu. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25-35 minutes, kol iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos