Publikavimo data: 2024-05-01
Samsa keptuvėje
Samsa yra tradicinis uzbekų patiekalas, tačiau panašių sluoksniuotų pyragaičių receptų yra beveik visose pasaulio virtuvėse. Minkydami sluoksniuotą tešlą nepamirškite, kad negalima pažeisti sluoksnių struktūros, todėl tešlą iškočiokite viena kryptimi. Iškočioto lakšto storis turi būti ne mažesnis kaip 3 mm. Samsa keptuvėje yra vienas iš trikampių pyragėlių su įdaru gaminimo variantų, prieinamų bet kokio lygio kulinarinį išsilavinimą turinčioms namų šeimininkėms.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Kiaušinius plakite vieliniu plakikliu arba mikseriu nedideliu greičiu. Įdėkite 50 g sviesto ir druskos. Supilkite pieną ir verdantį vandenį. Tada palaipsniui įmaišykite persijotus miltus, tuo pačiu metu maišydami. Kai pagrindas taps tirštas, padėkite ant stalo ir užminkykite tirštą tešlą. Ji turi būti lygi ir elastinga. Padalykite ją į 3 lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į rutuliuką ir suvyniotą į maišelį palikite ant stalo 30-40 minučių.
Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą. Pabarstykite stalą krakmolu, tada paimkite vieną dalį tešlos ir iškočiokite į ploną 2 mm pločio lakštą. Taip turėtų išeiti stačiakampio forma. Stenkitės iškočioti kuo ploniau. Dėl krakmolo tešla bus lygi ir minkšta. Taip pat elkitės ir su kitais gabalėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite sluoksniuotą tešlą. Kiekvieną sluoksnį tešlos patepkite suminkštintu sviestu. Prieš dėdami kitą sluoksnį, leiskite apatinio sluoksnio sviestui susigerti. Procedūrą pakartokite visiems sluoksniams. Susukite samčio tešlą į tvirtą ritinį ir supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais. Dėkite į šaldiklį 15-20 minučių, kad sviestas sustingtų.
Žingsnis 4
Paruoškite faršą. Įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus storadugnėje keptuvėje ir lengvai apkepkite maltą mėsą. Sudėkite smulkintą svogūną, druską ir išmaišykite. Kepkite, kol svogūnai taps permatomi, apie 5-7 minutes. Suberkite maltus juoduosius pipirus, kmynus ir maltą zirą. Nuimkite nuo ugnies, išmaišykite ir atvėsinkite.
Žingsnis 5
Pradėkite formuoti sluoksniuotos tešlos samosą. Tešlos gabalėlius suformuokite į apskritimą. Į kiekvieno jų vidurį įdėkite po 1 valgomąjį šaukštą mėsos įdaro. Iš tešlos suformuokite trikampį, apvyniodami kraštus į centrą. Pirštais suspauskite, kad tešlos kraštai nesuliptų.
Žingsnis 6
Iškepkite samosas. Keptuvėje įkaitinkite apie 120 ml aliejaus iki 180 laipsnių temperatūros, samososos jame turėtų beveik plaukioti. Kepkite samosas keptuvėje, kol taps auksinės spalvos. Apkeptas samosas pabarstykite kmynais ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos